Zagrebački sir, karakteristične čvrste i lisnate strukture te punog okusa, sir je s najdužom tradicijom u kontinentalnim krajevima Hrvatske.

U kombinaciji s Domaćim krem vrhnjem, blago kiselkastog okusa te bogate, kremaste teksture baš kakva su vrhnja s naših tržnica, zajedno čine hrvatski gastronomski klasik.

  • Samo mlijeko najbolje kvalitete daje pun okus Zagrebačkog sira, baš kao kod domaćeg svježeg sira s naših tržnica.
  • Jedinstvena receptura Zagrebačkog sira te takav način pravljenja sira s pažnjom se čuva i njeguje samo u Dukatu, već više od dva desetljeća.
  • Zagrebački se sir ručno grabi i polaže u posebne kalupe u kojima se cijedi i miruje.
  • Nakon vađenja iz kalupa poprima svoju karakterističnu čvrstu i lisnatu strukturu, koja mu daje takav jedinstven izgled i okus.
  • Zagrebački sir i Domaće krem vrhnje idealna su kombinacija i hrvatski gastronomski klasik. Zagrebački sir, kao namaz s dodacima začinskog bilja ili kao sastojak slanih i slatkih jela i kolača, svakodnevno oduševljava nepca i najzahtjevnijih gurmana, a Domaće krem vrhnje idealno je za pripreme različitih umaka i “dipova“ te je idealan dodatak varivima i pečenim jelima. Idealnu kombinaciju Zagrebačkog sira i Domaćeg krem vrhnja začinite s dodatkom soli, mljevene slatke crvene paprike, papra, sitno narezanim crvenim lukom i žličicom senfa.

Recepti 2012

Recepti 2011

nawww.dukat.hr
  • Podijeli na facebooku